Jste pozvaní na kolaudaci? Přinášíme tipy na originální dárky do nového domova

26.06.2023 / 6 minuty čtení

Vymyslet vhodný dárek do nového domova bývá někdy složité. Pokud jste pozvaní na kolaudaci, neměli byste na něj však zapomenout. Stěhování do nového bytu nebo domu je totiž velkou kapitolou v životě a přinést dárek hostiteli by mělo být naprostou samozřejmostí. Nevíte si rady? S námi vyberete správně! Dnes vám totiž přineseme několik konkrétních tipů, mezi kterými je i zarámovaná fotografie.

Samolepicí rámečky nepoškodí stěny. Zdroj: Rameckuj.cz

Berte ohled na preference

Nenechte se příliš unést tím, co by se líbilo vám. Důležité je totiž trefit se do preferencí hostitele. Současně byste měli dárek vybírat s ohledem na styl bydlení a celkové ladění interiéru. Měl by být dárek moderní a minimalistický? Nebo byste měli raději hledat nějakou retro dekoraci? To vše je důležité důsledně promyslet.

Zapomeňte na nepraktické dárky

Víte, proč si spousta novomanželů přeje raději peníze než hmotné svatební dary? Protože často dostanou věci, které už dávno mají nebo dárky, které jsou nepraktické. To stejné platí i při kolaudaci.

Multifunkční kuchyňský robot, konferenční stolek, výrazný obraz nebo sada nádobí mohou někomu udělat radost. V případě kolaudačního dárku však běžte praktičtější a především jednodušší cestou.

Pamatujte, že pokud chcete, aby váš dárek udělal opravdovou radost, musí do nové domácnosti přirozeně zapadnout. V jednoduchosti je krása. Originální dárek tak nemusí být veliký ani extrémně drahý. Například zarámovaná fotografie hostitelů může být přesně tím, co nové domácnosti chybí!

Tento dárek dodá nové domácnosti esenci osobitosti a originality. Zdroj: Rameckuj.cz

Tipy na dárky ke kolaudaci

Výběr dárku do nového domova je snadnější, než se na první pohled může zdát. Pro začátek se vzdejte příliš výrazných věcí a předmětů, u kterých si nejste úplně jistí. Vaší zahradě možná kameninový trpaslík sluší, to ale neznamená, že vyvolá stejné nadšení v novém bydlení vašich přátel. A co tedy doporučujeme?

1. Samolepicí rámeček s fotografií

Jedním z našich oblíbených nápadů na dárek ke kolaudaci je zarámovaná fotografie. Fotografie mohou vyvolat příjemné vzpomínky a dodat novému domovu osobní nádech. Vyberte fotku, která má pro majitele domu zvláštní význam, například rodinný portrét, snímek z nezapomenutelné dovolené nebo obrázek jejich domácího mazlíčka a my vám ji zarámujeme.

Nechcete, aby si vaši přátelé ihned zničili zdi interiéru zatloukáním hřebíků? To se samolepicími rámečky nehrozí! Jsou totiž opatřeny jedinečnou páskou, díky níž fotku na zeď jednoduše nalepí a kdykoliv ji zase sundají. A to bez sebemenšího poškození stěny! Kromě toho jsou naše rámečky jednoduché, designové a budou se hodit do jakéhokoliv interiéru.

2. Pokojová rostlina

Květina s ozdobným květináčem je také sázkou na jistotu. Pokud si nejste jistí, jak zdatnými pěstiteli vaši přátele jsou, vyberte nějakou z nenáročných rostlin.

Že se vám zdá, že tímto dárkem není co pokazit? Opatrně! Rostliny mohou představovat nebezpečí pro domácí mazlíčky. Než se tedy pustíte do nákupu, zjistěte si, zda rostlina není pro psa nebo kočku nebezpečná. V opačném případě se rostlina stane nechtěným dárkem, který zřejmě poputuje z domu pryč.

Pokojové rostliny přinesou do nové domácnosti život. Zdroj: Pixabay

3. Sada ručníků nebo utěrek

Pokud vnímáte bytové textilie jako nejlepší dárek, dejte si záležet na výběru. Stylem i barevným laděním by měly tvořit jednotu s interiérem a podtrhnout jeho vyznění. Mimo vzhled se také zajímejte o kvalitu materiálu. Pamatujte však, že budete muset sáhnout trochu hlouběji do kapsy. Skutečně kvalitní textil se totiž vyznačuje nejen okouzlujícím vzhledem, ale také vysokou pořizovací cenou.

4. Dárková karta

Pokud v nakupování dárků zrovna nevynikáte, vsaďte na sílu dárkových karet a poukazů. Tento dárek možná není bůhví jak originální, nicméně umožní vašim přátelům pořídit si přesně takový doplněk do domácnosti, který si přejí.

Věnovat můžete poukaz do obchodu s bytovými doplňky, hobby marketu nebo do obchodu s elektronikou. Zvážit můžete také dárkovou kartu do místní restaurace nebo kavárny, aby si vaši přátelé mohli prohlédnout své nové okolí a užít si večer venku.

Samolepicí rámečky drží na svém místě. Kdykoliv se však dají sundat a přelepit jinam. Zdroj: Rameckuj.cz

Osobním dárkem nic nepokazíte

Jestli vám jde ze všech možností hlava kolem, vyberte dárek, který splňuje ta nejdůležitější kritéria: je osobní, minimalistický, praktický a cenově dostupný. A přesně takovým dárkem je samolepicí rámeček s fotkou! Pokud si stále nejste jistí, tady máte několik důvodů, proč se rozhodnout právě pro něj:

  • Jednoduchost. Jednoduché čisté linie našich rámečků se postarají o to, že se váš dárek bude hodit do nejrozmanitějších interiérů.
  • Nádech osobitosti. Ručníky možná prokážou službu, ale nedodají interiéru potřebnou osobní atmosféru tak jako osobní fotka.
  • Kombinovatelnost. Rámečky jsou dostupné v bílé nebo černé barvě. Jednoduše si tak vyberete variantu, která se do interiéru hodí lépe. Díky svému minimalistickému vyznění se navíc nebudou rušit s dalšími nástěnnými dekoracemi.
  • Cenová dostupnost a rychlost doručení. 199 Kč. Přesně to je cena jednoho samolepicího rámečku s vámi vybranou fotografií. Tu pro vás vyvoláme, zarámujeme, zabalíme a odešleme. Doma ji můžete mít už za 48 hodin!
  • Trvalost. Bytový design se mění. To, co bylo v interiéru moderní včera, už zítra být nemusí. Fotografie však nepodléhají trendům. Kdyby však vaše přátele fotografie na nějakém místě omrzela, nevadí! Snadno ji ze zdi odlepí a přelepí jinam.
K upevnění rámečku nepotřebujete vrtačku, hřebíky ani kladívko. Zdroj: Rameckuj.cz

Ať už zvolíte praktický předmět nebo sentimentální památku, nejdůležitější je vybrat dárek, který odráží osobnost a styl majitele domu. Nakonec samozřejmě nezapomeňte přidat upřímný vzkaz nebo přání, abyste dali najevo, jak moc vám na něm záleží.

Věříme, že se váš kolaudační dárek stane nezapomenutelným! Pokud se však rozhodnete pro fotografii ve stylovém samolepicím rámečku, můžeme vám to zaručit už teď!

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů