Fotoplátno nebo fotografie v rámu? Poradíme, jak nejlépe uchovat oblíbené vzpomínky

25.04.2023 / 4 minuty čtení

Tradiční fotoalba už téměř nevidíme. To ale nic nemění na skutečnosti, že lidé stále chtějí mít své oblíbené vzpomínky na očích. Čím dál častěji jim proto věnují prostor na stěnách svého interiéru. V jaké formě ale fotografie pověsit? Na plátně nebo v rámu?

Proč si fotografie v interiéru vystavit?

Kde jinde by se měl člověk cítit příjemně než doma. Strohé a minimalistické interiéry však často postrádají potřebnou útulnost. Dostat do nich trochu tepla a osobitosti je ale velmi jednoduché. Někdy totiž stačí jen zaplnit stěny.

Děsíte se přeplácaných stěn plných nesourodých obrázků? Tak to rozhodně nemyslíme! Méně je totiž někdy více. Proto úplně stačí, když na stěnu zavěsíte pár svých oblíbených fotografií. A jak vzpomínky na zdi vystavit? 

Fotografie v rámu vs. fotoplátno: Co bude v interiéru vypadat lépe?

Že fotky nestačí vyvolat a přilepit na stěnu, to si zřejmě nemusíme ani říkat. V jaké podobě ale bude fotka na zdi nejhezčí?

Existuje mnoho variant, mezi které patří nejrůznější nástěnky, zdobné rámečky nebo zavěšení fotek na provázky. Tyto možnosti však někdy prostor zútulní až moc a interiér působí přezdobeně a nesourodě. Ideální je tak vsadit na jednoduchost.

1. Designové samolepicí rámečky: Jednoduché a efektní řešení

Fotografie v klasickém minimalistickém rámečku jsou pro interiér nejlepším řešením. Prostor s nimi působí čistě a rámečky naopak dokáží na zdi vytvořit působivou galerii. Samolepicí rámečky navíc přinesou další výhody:

+ Nízká pořizovací cena

+ Díky jednotnému vzhledu můžete obrazy aranžovat do koláží

+ Není třeba nic přitloukat nebo vrtat, samolepicí rámečky jednoduše přilepíte

+ Rámečky jsou dostupné ve dvou barevných variantách

+ Nadčasový design, který nezestárne

+ Barevná stálost fotografií

+ Rychlá doba dodání

Hledáte nějaké nevýhody? Žádné nejsou! Samolepicí rámečky jsou skutečně praktickým a vkusným řešením, jak se doma obklopit těmi nejhezčími vzpomínkami. Jedinečná lepicí páska se navíc postará o to, že rámeček bude držet kdekoliv a nepoškodí vaše stěny.

2. Fotoobraz na plátně: Pozor na nedokonalosti

Fotoplátna se po dlouhou dobu těšily obrovské oblibě. Někteří lidé je vyhledávají dodnes. Pokud i vás zaujala možnost vytisknout svou fotografii na plátno, podívejte se nejdříve, jaké nevýhody s sebou fotoplátno přináší.

Fotky na plátně na první pohled zaujmou. Z blízka si však můžete všimnout mnoha nedokonalostí. Jestli máte v digitální galerii nějakou jedinečnou vzpomínku, její převedení na fotoplátno proto pořádně zvažte. Fotoplátno nabízí:

+ Specifický materiál, který zajistí, že fotografie vypadá jako obraz

+ Díky jednotnému vzhledu můžete obrazy aranžovat do koláží

– Nekvalitně zpracované plátno se může prohýbat

– Z blízka působí fotografie rozmazaně

– Vysoká pořizovací cena

– Nízká kvalita tisku nebo plátna může způsobit, že obraz bledne

– Motiv na obraze se lomí v ohybu okrajů a působí tak ořezaně 

– Nutnost zasahovat do stěn v místnosti – plátno je třeba pověsit na hřebík

Kvalita fotografie na plátně se liší u jednotlivých výrobců. Zatímco jednou můžete získat skutečně okouzlující obraz, podruhé může vaše vzpomínka rychle blednout a jednotlivé detaily na obraze tak časem nepůjdou rozpoznat. Samolepicí rámečky jsou proto daleko příhodnějším řešením.

Vytvořte si doma koutek plný nezapomenutelných okamžiků

Fotky na plátně byly svou dobu skutečně originálním a jedinečným řešením, jak uchovat krásné momenty. Jejich vývoj se ale od doby jejich vzniku rapidně neposunul.

Samolepicí rámečky vám naopak zaručí, že fotky budou skvěle vypadat po celá léta. Díky dostupné ceně můžete navíc svou kolekci vzpomínek stále rozšiřovat. Jednoduchý a jednotný vzhled navíc zajistí, že zeď nebude působit přeplácaným dojmem a rámy po čase nevyjdou z módy.

Proměňte vaši domácnost už za dva dny

Dejte svým vzpomínkám šanci znovu ožít. Stačí si vybrat pár oblíbených fotek, nahrát je na náš web a vybrat si bílý nebo černý rámeček. Máte hotovo? Tak nám dejte 24 hodin a my vaše fotky vyvoláme a zarámujeme. Pak už jen stačí rámečky vylepit a užívat si atmosféru vašich nejvýznamnějších momentů.

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů