Jak pověsit fotky bez hřebíků nebo vrtání

17.08.2023 / 6 minuty čtení

Máte několik hezkých fotek, které si zaslouží vystavit? Šup s nimi na zeď! Že máte od majitele bytu zakázáno do zdí cokoliv zatloukat? Nevadí! Existuje totiž hned několik způsobů, jak můžete rámečky připevnit bez hřebíků. Řešením jsou třeba samolepicí rámečky.

K pověšení samolepicích rámečků nepotřebujete hřebíky ani kladivo. Zdroj: Ramečkuj

Prázdné stěny pokoje a několik krásných fotek. Tahle kombinace si říká o vytvoření vzpomínkové galerie! Pokud vám situaci komplikuje, že bydlíte v nájmu, nevzdávejte se své představy. Rámečky totiž mohou držet na zdi bez jediné díry v omítce.

Jak na zdi vytvořit galerii z fotek

Než se pustíte do upevňování fotek, nejprve si všechno promyslete. Kolik jich bude? Jak je rozmístíte? A která místa nejsou pro fotky vhodná?

Pokud jste si rozhodli pověsit pouze jednu nebo dvě fotografie, jejich umístění bude docela jednoduché. Jestli jste si však rozhodli pořídit třeba šest nebo dvanáct rámečků, už bude potřeba trocha kreativity.

Do jaké výšky rámečky pověsit

Rámečky je vhodné umístit do úrovni očí. Nejlepší pozici si však určíte sami. Pokud fotky budete věšet nad nábytek (komoda, sedačka), pamatujte, že by se měly nacházet zhruba 30 cm nad ním.

V případě samolepicích rámečků máte navíc tu výhodu, že můžete rám na zeď pouze cvičně nalepit a zjistit, jak fotka na daném místě vypadá. Speciální páska totiž umožní ho ze stěny opakovaně sundávat a přelepovat jinam.

Jak fotky na stěně zorganizovat

Co se týče uspořádání fotek, můžete je všechny pověsit do jedné roviny, vytvořit mřížku nebo dvě horizontálně souběžné řady. Když navíc vaši galerii umístíte poblíž zrcadla, docílíte velmi zajímavého efektu!

Vyhněte se krbu, topení, slunci nebo poškozené stěně

Fotky můžete vystavit na libovolnou stěnu, o které máte zkrátka pocit, že si zaslouží oživit. Vyhněte se však místům, kde svítí příliš mnoho slunce. Fotky neumísťujte ani do bezprostředního okolí topení nebo otevřeného krbu.

Pokud navíc plánujete rámečky lepit, rozhodně si pro to najděte suché a čisté místo. Poškozená omítka by totiž nemusela přilepené rámečky udržet.

Pověšením rámečků vedle zrcadla docílíte velmi zajímavého efektu. Zdroj: Rámečkuj

Provázek a kolíčky

První způsob, jak se vyhnout zatloukání hřebíků do stěny, je pověšení fotek na provázek. Ten jednoduše napnete mezi dvěma body (nábytek, trámy) a prostor k prezentaci vzpomínek je připraven. Pak už jen stačí vyvolat snímky a ozdobnými kolíčky je k provázku připevnit.

Samolepicí rámečky

Vrtání a zatloukání hřebíků nepředstavuje problém jen v nájemních bytech. Mnoho lidí se mu vyhýbá proto, že nechtějí své stěny poškodit. Ne vždy se navíc podaří přibít všechny hřebíky do stejné výšky a pak nastává problém s jejich přesunem a dírami ve stěnách.

Se samolepicími rámečky už nebudete potřebovat vrtačku ani kladivo. Jednoduše je přilepíte a kdykoliv sundáte. Páska je natolik silná, aby fotku udržela na svém místě, současně však zvládnete rámeček ze stěny sundat a přelepit jinam.

Poličky, parapety, knihovničky nebo římsy

Rámečky s fotkami nemusí být pouze na stěně. Můžete je vystavit na místech, jako jsou knihovničky nebo poličky. Pokud chcete, aby vynikly, neumísťujte do jejich těsného okolí další předměty.

Fotky si můžete vystavit také na policích a parapetech. Zdroj: Pexels

Oboustranná lepicí páska

Oboustrannou lepicí pásku umístíte na horní okraj rámečku a poté jej přilepíte ke zdi. Na první pohled může tato metoda připomínat zmíněné samolepicí rámečky. Je mezi nimi však velký rozdíl!

Zatímco páska na samolepicích rámečcích je speciálně vyvinutá pro nalepení na stěnu, oboustranná lepicí páska může omítku nenávratně poškodit. Přilepení obrázku touto páskou je proto trvalé a neumožňuje její sundání bez dalších patálií. Je tedy třeba lepit rámečky opravdu přesně, rovně a na první pokus.

Lepicí háčky

Pokud se chcete vydat cestou tradičního věšení, stačí pouze nahradit hřebíky lepicími háčky. Ty mohou na hladkém povrchu poměrně dobře držet. Lepidlo však nemusí ke zdi dostatečně přilnout a nemusí udržet větší nebo těžší rámečky. Lepicí háčky navíc vždy nevypadají příliš vzhledně.

Zarámujte si oblíbené grafiky, citáty nebo obrázky

Ozdobené stěny zútulní celou místnost. Proto se nebojte kromě fotek zarámovat také oblíbené citáty nebo obrázky. Společně s osobními fotografiemi totiž vytvoří jedinečnou nástěnnou dekoraci, která bude vyprávět váš příběh. Díky samolepicím rámečkům bude navíc celý design jednotný a minimalistický.

Samolepicí rámečky můžete lepit znovu a znovu. Zdroj: Rámečkuj

Přilepte, odlepte, nalepte znova!

Služba rámečkuj.cz vám pomůže s vyvoláváním fotek i jejich zarámováním. A celý proces je navíc opravdu jednoduchý. Nemusíte nikam chodit ani zapínat počítač. Stačí mít v ruce mobilní telefon a za chvíli budou vaše zarámované fotky doma.

Vyvolávání fotek i rámečky na jednom místě

Na naše stránky nahrajete vybrané fotky a určíte si, jak má být fotka do rámečku ořezána. Kromě toho si vyberete, zda má být fotka rozprostřena od kraje ke kraji, nebo kolem ní umístíte ozdobný bílý okraj, který svým vzhledem připomíná paspartu.

Domů i do kanceláře

Stěny bez obrazů jsou nudné a prázdné. Samolepicí rámečky však představují skvělé řešení. Dají se totiž beze stopy odstranit. Mohou vám proto dělat radost na jakékoliv stěně. A když říkáme jakékoliv, myslíme to doslova. Rámečky drží na hladké omítce, štuku, tapetě nebo třeba dřevě. Jediný nevhodný povrch je ten, který je poškozený nebo vlhký.

Uchovejte si své vzpomínky navěky s rámečkuj.cz

Naše rámečky pověsíte bez kladiva nebo vrtačky. Jejich jednoduchý a čistý design umožní jejich kombinování a vytváření koláží. Na vývoji samolepicí pásky jsme pracovali dlouho a výsledky opravdu stojí za to.

Nenechte proto stěny prázdné a nevyužité a pusťte se do jejich proměny! Stačí jen navštívit naše stránky, nahrát fotky, vybrat rámeček a už za 48 hodin k vám dorazí kurýr. S námi bude proměna vaší domácnosti rychlá a bez starostí!

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů