Jak uchovat svatební vzpomínky? Přinášíme 7 osvědčených tipů!

01.08.2023 / 5 minuty čtení

Novomanželský polibek, první tanec nebo večerní mejdan. Všechny tyto momenty si stojí za to zapamatovat. Svatební den však utíká jako voda a mnoho okamžiků nám jen proklouzne mezi prsty. Najděte proto způsob, jak si ty nejhezčí chvíle připomenout. Pomoci vám může deník, fotorámečky, parfém nebo píseň!

I když si svatbu detailně plánujete a těšíte se na každý jeden okamžik, vše se odehraje neuvěřitelně rychle. Některé momenty však stojí za to prožívat stále dokola. Jenže jak zařídit, aby ty nejvzácnější vzpomínky nevybledly? Jednoduše! My vám přinášíme hned 7 jedinečných tipů, jak vaše vzpomínky uchovat navěky.

1. Zarámujte si ty nejsilnější fotografie

Neexistuje snad nikdo, kdo by si na svatbu nepřizval fotografa. Svatební snímky jsou bohatým a pestrým zdrojem vzpomínek. V dnešní době však často končí pouze v počítači a k jejich prohlédnutí se dostanete jen zřídka. Záběry z tohoto velkého dne jsou však unikátní interiérovou dekorací!

Vyvolat jednu, pět nebo deset fotek? To už záleží především na vás. Svatební galerie může být malá, ale také může zdobit větší prostor. Obzvlášť, pokud ji spojíte se snímky dalších důležitých milníků vašeho vztahu.

Samolepicí rámečky představují skvělý způsob, jak si své svatební vzpomínky vystavit. Nezničí totiž stěny interiéru a dají se několikrát přelepovat. Až tedy ke stávající galerii budete chtít přidat další fotky, můžete jednotlivé rámečky libovolně přesouvat a přelepovat.

Fotky navíc nemusíte pracně vyvolávat. Stačí je nahrát do naší aplikace a vybrat barvu rámečku. Vše nachystáme a na vás zůstane už jen výběr vhodného místa pro nalepení.

A jaké fotky vybrat? Pro začátek řekněte ne kýčovitým fotkám. Ačkoliv mohou působit dokonale, nezachytí emoce a skutečné chvíle. Nebojte se proto vystavit hezké momentky, které ve vás vyvolávají příjemné pocity.

2. Ovoňte své vzpomínky

Vůně dokáží vyvolávat emoce a oživovat dávno zapomenuté okamžiky. Sami jistě znáte ten pocit, když si přičichnete ke krému nebo parfému a vrátíte se zpět do dětství. Využijte proto této schopnosti mozku a spojte svůj výjimečný den s nějakou novou vůní.

Každé přivonění k parfému vám pak možná nevrátí přesnou obrazovou vzpomínku, ale rozhodně se vám vrátí pocity a emoce daného dne. Tyto asociace vám pak mohou přetrvat celá léta a svůj svatební den můžete prožívat stále dokola.

3. Nepodceňte sílu hudby

Stejně jako vůně i hudba dokáže vyvolávat emoce a oživovat staré vzpomínky. Máte s partnerem oblíbenou písničku? Pouštějte si ji během svatebních příprav, vyberte si ji k prvnímu tanci nebo ji klidně použijte jako hudební podkres ke svatebnímu videu.

Čím více si tuto melodii s daným dnem spojíte, tím silnější budou vaše pocity pokaždé, když ji uslyšíte.

4. Připravte knihu

Svou svatbu zkuste zachytit také pohledem svých hostů. Vytvořte fotokoutek, nechte na místě instantní fotoaparát a vytvořte tak knihu vzpomínek. Stačí, když se každý ze svatebních hostů ve váš slavnostní den vyfotí, nalepí snímek do knihy a připíše nějaký vzkaz.

5. Zarámujte si své svatební sliby

Ačkoliv se svatba může jevit jako dokonalý pohádkový den, stojí za ním spousta dřiny a práce. Pokud si při tom všem však ještě najdete čas na sepsání slibů, rozhodně nebudete litovat.

Svatební slib obsahuje ty nejniternější pocity a závazky. Pokud jste se i vy rozhodli složit si navzájem slib před očima ostatních, je škoda, aby upadl v zapomnění.

Dejte svým slibům hezkou grafickou podobu a zarámujte si je! Skvěle vyniknou vedle svatebních fotografií nebo v ložnici nad postelí. Navíc budete mít stále na očích, proč jste se do sebe zamilovali a co jste si ve váš velký den slíbili.

6. Nechte si natočit svatební video

Klapka – kamera – akce! Svatební video je bezesporu dokonalým způsobem, jak si uchovat co nejvíce vzpomínek na svůj významný den. Přípravy, cesta k oltáři, první tanec, zábava a spousta drobný detailů, které byste nejspíše zapomněli.

Video, které sdílíte s ostatními, by mělo být dlouhé zhruba 5 minut. Nebojte se však vašeho kameramana poprosit také o rozšířenou verzi pouze pro vás. Čím více záběrů a zážitků, tím lépe si tento den vybavíte se všemi zábavnými detaily.

7. Vyrobte krabici vzpomínek

Na závěr si schovejte drobnosti z vaší svatby i okolních příprav. A co do svatební krabice na vzpomínky dát?

Můžete poprosit hosty, aby do krabice dali nějaké drobné upomínkové předměty, osobní vzkazy, dopisy, fotky nebo přáníčka. Sami pak můžete přidat pár dalších věcí, jako text písně prvního tance, program, pozvánku, drobné dekorace, zkrátka vše, co vám tento krásný den jednou živě připomene.

Pokud nevíte, jak zařídit, aby všichni hosté napsali vzkaz, můžete na slavnostní tabuli přidat speciální podtácky pro svatební hosty, které jsou pro psaní vzkazů přímo určené.

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů