Máte rádi cestování? Přineste si vůni dálek k sobě domů

17.07.2023 / 5 minuty čtení

Nezáleží na tom, jestli cestujete po Česku, zdoláváte hory nebo vyhledáváte moře a hřejivý písek. Jakékoliv cestování je jedinečným zdrojem odpočinku anádherných vzpomínek. Ty je dobré si připomínat a nechat je na sebe působit. A toho nejlépe docílíte se samolepicími rámečky!

Říká se, že by měl člověk sbírat zážitky, a ne věci. A právě cestování je jejich jedinečným zdrojem. Díky fotoaparátům si navíc ty nejhezčí momenty můžete snadno uchovat. Jenže k čemu jsou nádherné fotky, když zapadnou v přeplněné galerii vašeho telefonu?

5 benefitů cestování

Cestování je pro některé životní styl, pro druhé zdroj občasného odpočinku. Existuje však stále celá řada lidí, kteří ho považují za zbytečnost nebo zdroj nepohodlí. Poznávání nových míst a kultur s sebou však přináší víc, než jen prostou změnu prostředí a odpočinek.

  • Rozšíříte si obzory. Cestování vás naučí celou řadu věcí o jiných kulturách, zemích a jejich přírodě a historii. Získáte autentický pohled na nová místa a rozvinete svou osobnost.
  • Oprostíte se od starostí všedních dní. Změna prostředí je tou nejlepší hygienou pro vaši mysl i tělo. Nová místa jsou totiž naprosto nepopsaná a vy tak můžete odpoutat svůj mozek od každodenní rutiny.
  • Začnete si vážit domova. Přijet po dlouhé cestě domů, vidět ty nejbližší a ulehnout do své postele – to je pocit k nezaplacení. Díky cestování se naučíte ocenit to, co vám normálně přijde jako běžná záležitost.
  • Naučíte se na sebe spoléhat. Každý má kolem sebe řadu lidí, kteří jim dokáží pomoci. Jakmile ale cestujete, vše zůstává na vás. Díky tomu rozvinete nové dovednosti a naučíte se spoléhat na sebe.
  • Splníte si sny. Každý někdy zahlédl fotografii krásného místa a snil o tom, jak ho jednou navštíví. Díky cestování můžete takových míst navštívit celou řadu a postupně si je odškrtávat na vašem seznamu přání a snů.
Zarámované fotografie vysněných destinací vás dokáží motivovat k jejich navštěvě. Zdroj: Unsplash

Foťte, ale nepřehánějte to

Nové destinace nabídnou krásná místa a jedinečné scenérie. Je přirozené, že si každý nový pohled budete chtít uchovat. Vyhněte se však tomu, že se na vše budete dívat skrz displej telefonu. Raději si pořiďte pár fotek, které budou stát za to. A jak toho docílit?

  1. Plánujte. Než vyrazíte na dovolenou, najděte si, jaká místa jsou v dané lokalitě ta nejhezčí.
  2. Nechte si poradit. Zeptejte se místních, co stojí za to vidět.
  3. Vsaďte na přirozenost. Když se někdy budete cítit hezky, vyfoťte momentku, která zachytí atmosféru dané chvíle. Přehnané pózy a přestylizované fotky nikdy nevystihnou sílu okamžiku.
  4. Vyhněte se davům. Pro dokonalé snímky si přivstaňte, abyste se vyhnuli davům lidí.
  5. Udržte balanc. Foťte osoby i přírodu ve vyváženém poměru.

Jak fotky z dovolené využít

Pokud se vám podařilo zachytit několik okouzlujících míst nebo momentů, je dobré si tyto vzpomínky uchovat lépe než v paměti telefonu nebo fotoaparátu. Se samolepicími rámečky je navíc můžete proměnit v originální bytovou dekoraci. A jak na to?

Víme, že vyfotit hezké snímky, je jen polovina úspěchu. Mnoho lidí totiž odradí následné vyvolávání a hledání způsobu, jak vzpomínky efektivně uchovat. S tím vám ale rádi pomůžeme. Stačí, když vybrané fotografie nahrajete do naší aplikace a my už je pro vás vyvoláme a zarámujeme.

Celý proces je snadný, rychlý a stačí vám k němu jen mobilní telefon. Rámečky s fotkami si tak u nás můžete objednat už na konci dovolené a po návratu domů se ihned obklopit těmi nejhezčími zážitky. Rámečky vám totiž doručíme do dvou dnů od vytvoření objednávky!

Dechberoucí místa jako interiérová dekorace

Vaše fotografie přetavíme v osobitý interiérový doplněk, který bude vyprávět váš příběh. Kromě toho každá fotka přinese atmosféru z cest a domácnosti propůjčí jedinečnou atmosféru.

Naše rámečky jsou jednoduché a minimalistické, takže je můžete snadno seskupovat na jedné stěně a svůj cestovatelský příběh neustále rozšiřovat o nové zážitky.

Tip: Chcete na dovolené dělat fotky jako profesionální fotografové? Inspirujte se našimi tipy!

Motivujte se k dalšímu cestování

Máte na zdi stále spoustu volného místa a máte další dlouhodobé cestovatelské cíle? Motivujte se k dalším výletům! Doplňte stěnu o fotografie míst, které teprve plánujete navštívit. Jakmile se vám to podaří, nahradíte je autentickou fotografií daného místa. Díky tomu snáze uvidíte, jak si postupně plníte své cestovatelské sny.

Samolepicí rámečky vám usnadní práci

Fotky si samozřejmě můžete založit do alba nebo si vytvořit fotoknihu. Je ale škoda nemít krásné okamžiky stále na očích. Samolepicí rámečky mají navíc výhodu i oproti tradičním rámečkům. Na zeď se totiž nevěší, ale lepí!

Každý rámeček je opatřen speciální páskou, která ho nejenže udrží na stěně, ale umožní také jeho opakované přelepení. Pokud se tedy rozhodnete nějakou z fotek nahradit nebo přeskupit vaše vzpomínky, hravě to zvládnete. Když nakonec budete chtít svou galerii přesunout jinam, ve zdi nezůstanou hřebíky, díry ani vydrolená omítka.

Začněte psát váš cestovatelský příběh

Obklopit se zážitky je s námi opravdu jednoduché. Stačí si to vyzkoušet. Pokud máte v telefonu nějakou hezkou fotku z letošní dovolené, zkuste si to v naší aplikaci hned. Už za dva dny můžete začít psát váš cestovatelský příběh na zatím prázdnou stěnu a proměnit ji v unikátní galerii vzpomínek.

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů