Máte pocit, že vaše dítě roste jako z vody? Uchovejte si vzpomínky na ty nejhezčí okamžiky! 

27.04.2023 / 5 minuty čtení

Sotva jste se otočili a váš potomek už umí zase něco nového? Ano, čas zkrátka nezastavíte. Pokud byste nejraději některé chvíle prožívali stále dokola, pak si to dopřejte. A jak? Stačí dětství vašeho potomka řádně zdokumentovat! A s tím už vám pomohou samolepicí rámečky!

Proč dokumentovat významné milníky v životě dítěte

Život dítěte je naplněn mnoha významnými okamžiky, od prvních krůčků až po první den ve škole. I když se někdy dny s dětmi zdají nekonečné, roky naopak běží velmi rychle. Aby se proto nějaký z krásných momentů neztratil, je dobré si růst vašeho potomka krůček po krůčku dokumentovat. Jen tak totiž budete mít jistotu, že na ty nejhezčí chvíle nikdy nezapomenete.

Jak si můžeme vzpomínky na dětství našich potomků uchovat

Způsobů, jak zachytit průběh dětství, existuje mnoho. Pokud však nemáte prostor na přílišnou kreativitu, přinášíme tři tipy, jak se toho zhostit co nejlépe. Navíc k tomu nebudete skoro nic potřebovat!

1. Krabice vzpomínek

Jak je z názvu patrné, pro tuto metodu potřebujete pouze krabici. Do ní pak postupně uložte pramínek vlasů, oblíbenou hračku nebo první oblečení. Každou z věcí je třeba vždy označit datem a konkrétní vzpomínkou. Až bude vaše dítě větší, můžete tuto památku společně sdílet. Uvidíte, že oživíte ty nejkrásnější momenty.

2. Nástěnná vzpomínková galerie

Povedená fotka často dokáže povídat dlouhý příběh i bez dalších slov. Díky technologiím, které máme po svém boku, je navíc pořizování fotek opravdu jednoduché. Jenže jak často fotit? Jak má správný záběr vypadat? A co s fotografiemi dál?

Nedělejte si starosti s pořizováním dokonalých fotografií – upřímné záběry často zachycují okamžik nejlépe. Problémem moderní doby však je, že  fotografie často upadnou v zapomnění v hlubinách telefonu. Proto je tam nenechte zaniknout a udělejte si z nich jedinečný doplněk do bytu.

S našimi samolepicími rámečky bude vytváření galerie vaší novou oblíbenou zábavou. Pravidelně ji totiž můžete rozšiřovat a měnit její tvar. První rámečky budete mít domu už 48 hodin od objednání! A co dál? Pak už je jen jednoduše nalepte na zeď a máte hotovo!

3. Kreativní deník

Připadají vám zarámované fotografie jako nedostatečná vzpomínka? Pak můžete fotografie použít jiným, velice originálním způsobem! Stačí si pořídit ozdobné kroužkové album s prázdnými stranami a pustit se do scrapbookingu!

Scrapbooking v sobě kombinuje fotoalbum a klasický deník. Je proto ideální pro všechny rodiče, kteří chtějí spojit uchovávání vzpomínek s kreativitou.

Nezapomeňte ale, že tato aktivita zabere poměrně hodně času a vyžaduje pravidelnost. V opačném případě začnete tvorbu deníku zanedbávat a vzpomínky na dětství zapadnou spolu s nedodělaným albem. Pamatujte proto, že tohle se vám se samolepicími rámečky nestane – objednání i nalepení nezabere víc než pár minut.

Tipy na krásné fotky dětí

Abyste měli krásné fotky a vzpomínky, není třeba hned navštěvovat profesionálního fotografa. Osobní a bezprostřední okamžiky totiž někdy zachytí mnohem víc. Pokud tedy chcete život vašeho potomka pravidelně dokumentovat, nepotřebujete nic jiného než svůj telefon a naše samolepicí rámečky

Ptáte se, jak fotit děti co nejlépe? Máme pro vás pár jednoduchých doporučení:

  • Buďte připraveni. Mějte telefon stále po ruce. Tak vám žádný dokonalý okamžik neunikne.
  • Vybírejte. Nefoťte vše a za každou cenu. Následné třídění fotek vás odradí od hledání těch nejlepších okamžiků.
  • Foťte venku. Pokud fotíte venku, využijte ranního nebo odpoledního světla.
  • Objevte kouzlo denního světla. Doma foťte na nepřímém denním světle. Jedině tak získáte přirozeně nasvětlenou fotografii. Používání blesku, umělého osvětlení nebo přímého slunečního svitu povede k nedokonalým fotografiím.
  • Blíž, prosím! Nefoťte děti zdálky. Pozadí často ukrade všechnu pozornost. Nebojte se přiblížit nebo fotit detaily, jako je dětská tvář nebo chodidlo.
  • Dejte na jednoduchost. Pokud nezachycujete momentku, ale naopak chcete celou fotografii trochu naaranžovat, vsaďte na jednoduchost. Jednobarevné pozadí bude mít přesně ten potřebný efekt!

Uchovejte si důležité momenty v životě vašeho dítěte navždy

Pamatujete, jak naši rodiče vyvolávali fotky? Moc dobře věděli proč. Nic totiž nenahradí pocity, které máme, když listujeme rodinným fotoalbem a vzpomínáme. Udělejte proto pro své dítě totéž a zachovejte jeho nejhezčí momenty. Samolepicí rámečky s fotkami jsou jedinečné v tom, že budete mít vzpomínky neustále na očích a můžete je pravidelně rozšiřovat. Navíc všechno zvládnete na pár kliknutí a z pohodlí domova. Vyberte proto pár oblíbených fotografií a vytvořte si okouzlující dekoraci do bytu už dnes.

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů