Hledáte originální dárek ke Dni otců? Věnujte společnou vzpomínku!

12.06.2023 / 4 minuty čtení

Den otců oslavuje tatínky a všechny muže, kteří pro nás ztělesňují ideál otcovství. Jak ale najít originální dárek, který bude osobní a současně nezruinuje naši peněženku? Odpovědí jsou samolepicí rámečky!

Zarámovaná fotografie vypráví příběh. A právě to z ní dělá jedinečný, a přesto univerzální dárek ke Dni otců. Abyste si však nemuseli přidělávat práci vyvoláním a zarámováním fotky, u nás v Rámečkuj.cz to uděláme za vás a hezky na jednom místě. S malou  pomocí zvládnou celý proces i děti.

Stačí nahrát oblíbenou fotku s tatínkem do naší aplikace a my už obstaráme profesionální vyvolání fotografie i její zarámování. Díky speciální pásce navíc rámeček nemusíte na stěnu přibíjet. Jednoduše ho totiž nalepíte a kdykoliv zase odlepíte.

Kdy se slaví Den otců?

Máte pocit, že každý rok připadá mezinárodní Den otců na jiné datum? Máte naprostou pravdu. Není totiž stanoven konkrétním datem, ale dnem v týdnu. V České republice každoročně připadá na 3. červnovou neděli. Letos tak Den otců vychází na 18. 6. 2023.

Stanovení data oslavy se navíc liší napříč celým světem. Někde ho oslavují po velikonocích, jinde zase na podzim. 3. červnová neděle má však původ v samotné historii tohoto svátku.

Den otců připadá na 3. červnovou neděli. Zdroj: Pixabay

Jak Den otců vznikl

Někteří lidé se domnívají, že Den otců vznikl pouze jako protipól ke Dni matek. To ale rozhodně není pravda. Nejde o uměle vytvořený komerční svátek. Jeho historie se datuje na počátek 20. století.

Za vznikem svátku otců se musíme vydat do státu Washington. V roce 1909 zde žila jistá dívka jménem Sonora Smart Doddová, která se účastnila kázání u příležitosti oslav Dne matek. Sama však byla vychovávána pouze svým otcem. Ten byl válečným veteránem z občanské války a po smrti matky se plně věnoval výchově Sonory a jejich 5 sourozenců.

Sonora místním církevním představitelům svěřila, že by si otcové zasloužili také svůj den. Ti souhlasili a oslavu Dne otců stanovili na měsíc červen, tedy měsíc, kdy se narodil Sonořin otec. První oslava Dne otců proběhla právě ve Washingtonu v roce 1910.

Z malé lokální oslavy se postupně stal celostátně uznávaný svátek. V roce 1972 pak prezident Richard Nixon podepsal zákon, který pevně stanovil 3. červnovou neděli jako den patřící oslavám tatínků.

Den otců vznikl v roce 1910 v USA. Zdroj: Unsplash

Co dát tatínkovi ke dni otců

Ke Dni otců není třeba shánět velké a okázalé dary. Ty si ponechte na Vánoce nebo narozeniny. Den otců je tady především od toho, abyste vyjádřili, jak moc si svého tatínka vážíte a jak vám na něm záleží.

Vezměte svého tátu do kina, na oběd nebo se u něj jednoduše zastavte na návštěvu. Společně strávený čas je totiž možná to, co ocení nejvíce. Abyste však přece jen nepřišli úplně s prázdnou, darujte mu to nejhezčí, co máte – společnou vzpomínku.

Zarámovanou fotografií připomenete svému tatínkovi společně strávený čas. Díky našemu samolepicímu rámečku bude navíc pověšení fotky jednoduché a obejde se bez jediného hřebíku ve zdi.

Dárek, který budete mít doma už za 48 hodin

Pokud se řadíte mezi ty, kteří vše nechávají na poslední chvíli, s námi vás to nemusí trápit. Stačí, když do naší jednoduché aplikace nahrajete vybranou fotku nebo sérii fotek a vyberete bílý nebo černý rámeček. Zbytek už obstaráme my.

Jakmile fotky nahrajete, profesionálně je vyvoláme a zarámujeme. Už za 48 hodin tak obdržíte zásilku s dárkem, který můžete ihned věnovat.

Speciální páska udrží rámeček na stěně. Při jeho sundávání však nepoškodí omítku. Zdroj: Rameckuj.cz

5 důvodů, proč věnovat fotku v samolepicím rámečku

Každý tatínek má jiné preference. Trefit proto vhodný dárek bývá někdy náročné. Se zarámovanou fotografií však nemůžete šlápnout vedle. Obzvlášť, když si vyberete Rámečkuj.cz!

  1. Dárek pořídíte za 199 Kč
  2. Nemusíte se starat o vyvolání fotografie a shánění rámečku – vše uděláme za vás
  3. Speciálně navržená páska udrží rámeček na zdi a umožní jeho libovolné přelepování
  4. Na rozdíl od jiných dárků vydrží vzpomínka věčně
  5. Váš dárek doručíme do dvou dnů od vytvoření objednávky

Nezapomeňte letos oslavit Den otců a věnujte originální a cenově dostupný dárek. Samolepicí rámečky s fotografií navíc tatínkovi připomenou vaši lásku, obdiv a uznání, kdykoliv se na ně podívá 🙂

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů