Hledáte způsob, jak zabavit děti? Vyzkoušejte tuto kreativní zábavu!

20.04.2023 / 6 minuty čtení

Máte před sebou několik dní s dětmi a chcete pro ně naplánovat nějakou smysluplnou aktivitu? Pak vyzkoušejte zábavu se samolepicími rámečky. Nepotřebujete víc než foťák nebo telefon a připojení k internetu. Výsledkem bude dekorace, kterou vám bude závidět nejedna návštěva.

Společné volno s dětmi můžete trávit mnoha způsoby. Zábavu se samolepicími rámečky však lze naplánovat bez ohledu na počasí. Pokud vás proto zaskočí špatná předpověď, nezoufejte. Trávit čas aktivně můžete s dětmi i doma.

Samolepicí rámečky jako brána k nekonečné tvůrčí zábavě

Je velmi důležité, aby byl náš domov útulnou oázou. Při vší práci a starostech je však někdy těžké najít si čas k jeho zvelebení. Díky samolepicím rámečkům to ale bude jednoduché. Navíc do celé akce můžete zapojit i děti.

Samolepicí rámečky na fotografie jsou nadčasovým a stylovým doplňkem do jakéhokoliv interiéru. Od klasických rámečků se navíc liší jednou klíčovou vlastností: nemusíte je přitloukat! Jsou totiž opatřeny speciální páskou, díky které je ke zdi jednoduše přilepíte. 

Dokonalou galerii fotek můžete vytvořit spolu s dětmi. Že nemáte žádné vhodné fotky? Nevadí! O ty se během volných dnů mohou s vaší pomocí postarat právě děti. A kde sehnat rámečky? To nechte až nakonec. Jakmile totiž fotky budete mít, nahrajete je na našich stránkách a my už je pro vás vyvoláme i zarámujeme. Do 24 hodin!

Krok č. 1: Pusťte se s dětmi do focení

Abyste s dětmi mohli vytvořit jedinečnou fotogalerii, je třeba si vybrat, co budete fotit. S ohledem na věk dětí se můžete rozhodnout, zda necháte výběr objektů na nich, nebo jim s celým procesem pomůžete. Pokud ale sami nevíte, jaké fotky by na stěně vypadaly nejlépe, máme pro vás několik následujících tipů:

Vyfoťte celou rodinu. Co vystihne duši vaší domácnosti víc než fotky, na kterých jsou členové rodiny? Proto se s dětmi dohodněte, že během dne nebo několika dní všechny vyfotíte. Skvělou výzvou může být i to, že na každém záběru musíte ulovit někoho s úsměvem. Kromě krásných snímků tak navíc získáte i společný čas a můžete postupně navštívit celou rodinu.

Zachyťte krásy přírody. Za okny svítí sluníčko a vám je líto promrhat čas s dětmi doma? Vyrazte ven! Příroda poskytne nespočet nádherných záběrů a je jen na vás, jak své fotky s dětmi zaměříte. Můžete fotit zvířata, rostliny nebo krajinu. 

Tvořte slova. Pokud chcete focení nechat výhradně na dětech a na chvíli je touto činností zabavit, pak můžete pomocí jednotlivých fotek vytvořit nápis na stěnu. Stačí, když na každé fotografii bude jedno písmeno a pak už jen rámečky nalepíte vedle sebe. Písmena mohou děti vytvořit z korálků, luštěnin, stavebnice nebo jen nafotit příslušné kostičky Scabble. A jaký nápis vytvořit? Třeba to, co vás charakterizuje – rodina.

Vytvořte originální fotokoutek. Pokud chcete, aby vaše fotky byly ještě o kousek zábavnější, můžete si pro focení vytvořit vlastní fotokoutek. Kromě vhodného místa pak ještě přichystejte světýlka, rekvizity na špejli, zkrátka vše, co bude na fotce vypadat skvěle! Děti se navíc zabaví už samotnou přípravou pomyslného fotoateliéru.

Zaměřte se na detaily. Pokud jste spíše zastánci abstraktního umění, můžete se soustředit na zajímavé detaily všedních věcí. Přemýšlejte s dětmi o věcech jinak, sledujte jejich texturu i barvu v slunečním svitu. Uvidíte, že výsledné snímky budou fascinující!

Zapojte oblíbené hračky. Chtěli byste vytvořené fotografie vyvěsit v dětském pokoji? Pak je můžete zaměřit tematicky. Nechte děti, aby vybraly své oblíbené hračky a naaranžovaly je do nejrůznějších pozic a míst. Vytváření takových fotek bude nejen zábavné, ale výsledek krásně podtrhne povahu dětského pokoje. Jako objekt focení mohou posloužit výtvory z lega, oblíbené plyšové hračky nebo kreativní výtvory. V dětském světě se zkrátka fantazii meze nekladou.

Naaranžujte tematická zátiší. Nelíbí se vám prázdné stěny v kuchyni a rádi byste je oživili? Využijte čas s dětmi k jejich zkrášlení. Můžete nafotit ovoce, oblíbená jídla nebo jiné objekty a hotovou galerií pak doplnit kuchyň.

Krok č. 2: Editujte

Máte nafoceno? Teď přichází další důležitá část procesu: třídění a upravování fotek. Vymažte nepovedené záběry a udělejte si výběr tří až osmi fotek, které se vám líbí nejvíce. Ty můžete ponechat jen tak, nebo jim dopomoci pár filtry. Finální úpravy se však musí nejvíc líbit vám a vašim dětem.

Krok č. 3: Vyvolávejte

Vybrali jste ty nejlepší fotografie? Pak vybrané snímky nahrajte na naše stránky a rozhodněte se, zda se vám víc líbí bílý nebo černý rámeček. Poté už to nechte na nás. Během 24 hodin od vytvoření objednávky pro vás fotografie vyvoláme a rovnou je zarámujeme. Za 48 hodin se tak můžete těšit na výsledky vaší tvůrčí zábavy s dětmi!

Krok č. 4: Lepte znovu a znovu

Jakmile k vám rámečky dorazí, nemusíte hledat kladívko ani hřebíky. Nepotřebujete totiž vůbec nic! Rámečky jen vezmete a začnete lepit na zeď. Celý proces je tak jednoduchý, že ho zvládnou i ti nejmenší. 

Přilepili jste nějaký rámeček nakřivo? Nezoufejte. Jednoduše ho sundejte a přelepte. A tohle můžete udělat tolikrát, než budete úplně spokojení. Naše páska je na to připravená!

Krok č. 5: Podělte se o výsledek

Poslední rámeček je přilepen a galerie už zdobí dříve prázdnou stěnu? Podělte se s námi o výsledek! Nejkrásnější umění je totiž to, které vzniká od srdce. Proto je škoda ho nesdílet s ostatními a inspirovat je.

Zážitek ze společného času, který vydrží navždy

Podporovat v dětech tvůrčího ducha je velmi důležité. Podněcujete tak jejich fantazii a učíte je novým dovednostem, které později mohou dál rozvíjet. Kromě toho s nimi získáte smysluplně strávený čas, jehož výsledek bude stát za to.

Obchody jsou plné obrazů a nástěnných dekorací. Postrádají ale originalitu a pro jejich pověšení potřebujete spoustu nářadí a šťastnou ruku. Se samolepicími rámečky je však vše hotovo za pár minut a bez jediné díry ve zdi. Každý krok této tvůrčí zábavy navíc skutečně zvládnou i vaši potomci. Takže popadněte foťák a hurá do focení!

Sdílet článek

Máme pro Vás 10% slevu

Přidejte se k odběru našich novinek a ihned Vám zašleme kód na 10% slevu na svou první objednávku!

Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů